WYDARZENIA
NIE PRZEGAP!

Warsztaty Świat piwa od kuchni Maryensztadt & Piwny Garaż

Wraz z początkiem wiosny ruszamy z nowym kulinarnym cyklem,
w którym poznacie sztukę łączenia piwa i potraw. To praktyczne warsztaty, gdzie odkryjemy przed Wami świat smaków, pokażemy że piwo to szlachetny trunek, który świetnie dopełnia potrawy, tworząc niesamowite doznania smakowe.

W świat foodpairingu wprowadzi Was nie kto inny jak sam Michał Kopik – piwowar, międzynarodowy sędzia piwny, bloger PiwnyGaraz.pl oraz prekursor foodpairingu piwa i dobrej kuchni
w Polsce.

Każde spotkanie to 3 godzinny warsztat, podczas którego dowiecie się czym jest piwo, jak się je warzy, jaki wpływ mają surowce na finalny produkt, jaką rolę odgrywają ludzkie zmysły oraz oczywiście jakimi zasadami kierować się przy wyborze piwa do jedzenia i odwrotnie.

Po tym, pełnym ciekawostek i życiowej wiedzy wstępie, czeka Was 5 setowa KOLACJA DEGUSTACYJNA złożona z 2 przystawek, 2 dań głównych i deseru. Degustację przygotuje dla Was sam Szef Kuchni Restauracji Maryensztadt Craft Beer & Food Kuba Jańczyk. Do każdej potrawy zaserwujemy piwo dobrane zgodnie ze sztuką foodpairingu. Kolację okrasimy dyskusją, omówimy poszczególne połączenia, będzie też dużo czasu na Wasze przemyślenia, wrażenia i pytania.

Wiosna – to temat przewodni pierwszego spotkania. Na stole będą królować potrawy lekkie, przygotowane na bazie sezonowych polskich produktów i dobrane do nich piwo. Już niedługo opublikujemy menu pierwszej kolacji.

Na pierwsze warsztaty zapraszamy 28 marca o godz. 18:00.

Wstęp: 259 zł/os.

Wszystkich chętnych prosimy o kontakt e-mail: restauracja@browarmaryensztadt.pl

Rezerwacje na pierwsze warsztaty przyjmujemy do 24 marca 2019

Daty i tematy kolejnych spotkań: 

28.03 -  wiosna

9.05  -   wege

6.06  -   chleb

4.07   -  łąka

8.08   -   ser

12.09  -  las

Zapraszamy wszystkich na serię cyklicznych kranoprzejęć!
Na pierwszy ogień nasze 9 z 16 kranów zawojuje śląski i dobrze każdemu znany Browar Pinta. To nie tylko zwykłe kranoprzejęcie, specjalnie dla Was, nasz Szef kuchni przygotuje dwa dania typowe dla kuchni śląskiej, w autorskiej odsłonie ;)
- Śląska rolada z dojrzewającym boczkiem i kiszoną kapustą
- Hekele
Wpadajcie licznie na Pintę czy dwie :)

SPORT NA ŻYWO

Transmitujemy najważniejsze wydarzenia sportowe.

quanmedia